Exhibition: Greetings from +9

DSC_9754

Exhibition at DogA, Oslo, by Minna Riska, Mirza Mujezinovic and Halvor Weider Ellefsen. “Greetings from +9” is a collage of 6 projections on 6x 3×4 meter canvas, exhibited back to back with Diller & Scofidio + Renfro’s Venezian shopping dystopia “Chain City”. The 6 projections are individual films that together constitue a collage space of an autonomous but unpure and unstable architectural condition, derived of its everyday flux but enhanced as a dynamic and everchanging continuous  interior space.

Exhibiton text: Oslo promoteres som “den grønne byen”, men har også utviklet en annen urbanitet. Nye typer offentlige rom er blitt til i etterkant av byfornyelse og en serie infrastrukturelle tiltak. Mest betydelig av disse er kanskje byggingen av jernbanens sentrumstunnel som har lokalisert store deler av Oslo S til kote +9, et enkelt grep med utallige konsekvenser. Senere har prosjekter som Galleri Oslo, Oslo City, Hotell Opera og Byporten koblet seg til Oslo S og dannet et kontinuerlig interiør tre meter over det historiske bygulvet. Velkommen til +9 byen!

+9 er en del av et globalt fenomen med en lett gjenkjennelig logikk. Alle byer har sitt eget +9, med andre navn og med andre konfigurasjoner. Dette er steder med intensitet, men uten spesielle særpreg. +9 utgjør et rammeverk hvor innholdet defineres av mengde: Infrastrukturen og shoppingens effektivitet. +9s opprinnelse i det kvantitative og globale ekskluderer det fra en institusjonalisert kulturell bevissthet: Det anses ikke som en del av det autentiske Oslo. Samtidig er +9 åpen for nye fortolkninger: Uten en overordnet dikterende ikonografi eller motivverden, flettes ulike fortellinger og hendelsesforløp sammen. Her utfolder det hverdagslige Oslo seg. +9” diskuterer Oslo utover det ikonografiske grønne og er en dokumentasjon av byens anonyme interiører anno 2009.

MR

whitefunn

 

L1010395Minna + the Robinettes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s